Hem > Kompletta Filterlösningar > Hyttventilation

 

Filteraggregat för övertryck &  extra luftrening av hytten. Lämpligt för maskiner som arbetar i dammiga miljöer så som bergskrossning, flisning, rivning m.m.

 

I standardutrustade maskiner idag, så är övertrycket oftast under all kritik. I oberoende tester på skogsmaskiner uppmätte man som mest 5-30 Pascal. Även på maskiner som endast hade 100 drifttimmar. Ett godkänt övertryck kan vara 60 Pascal enligt Arbetsmiljöverket. Men sanningen är att skall alla skadliga partiklar hållas ute behöver ett övertryck om cirka 100 pascal hållas för att kunna motstå vindar etc som kommer utifrån.

 

Aggregatet skapar ett övertryck inne i hytten som håller damm och andra skadliga gaser & partiklar ute.

Tänk på att silikos är en smygande hälsofara och dessutom obotligt.

 

Den inbyggda fläkten tar in luft via filterelement som sedan efter filtrering trycker igenom luft i ordninare hyttluftintag och värmepaket. Här skapas ett övertryck som gör att förorenad luft ej kan tränga in fönsterspringor eller andra otäta ställen.

 

Detta uppfyller bl.a. arbetsmiljöverkets krav för arbete i asbestförorenad miljö.

 

 

Som tillval kan även förfilter med aktivt kol levereras, detta filter tar effektivt bort farliga gaser, dålig lukt. som t.ex. s optippar eller vid marksanering.

 

HYTTVENTILATIONSPAKET
26 986 SEK
Komplett Hyttfilter 210 m3/tim 24 V
Övertrycksaggregat Hyttventilation
41 250 SEK
Filter pressure system MAO-3
Övertrycksaggregat Hyttventilation
BMAir MAO-6HC

OK

Vi använder cookies för att ge dig access till funktioner som gör det enklare att använda webbplatsen. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies.